Wat is volgens SchoolTV het nut van een orgasme?

De tekst van het filmpje waarin School TV uitlegt wat een orgasme voor nut heeft: Een hoogtepunt, een climax, een orgasme: we kennen het allemaal. Het mannelijk orgasme is natuurlijk van groot belang voor de voortplanting. Zaad zorgt voor een nazaat. Voor de oorsprong van het vrouwelijk orgasme moeten we even mee naar binnen toe, de baarmoeder in. Want bij een embryo is eerst niet eens te zien of het een jongetje of een meisje wordt. Op die eh plek zit een orgaantje dat óf op termijn uitgroeit tot een penis of wat minder uitgroeit tot een clitoris. Volgens deze theorie is het vrouwelijk orgasme dus een bijproduct van de evolutie, en eigenlijk ook een blijproduct. Na de climax is de vrouw dusdanig verzadigd, dat ze nog wel even uitgeteld blijft liggen. Zo krijgen de zaadjes dus meer kans om de eicel te bereiken. En dan is mevrouw opeens niet meer uitgeteld maar uitgerekend. Bovendien schept het orgasme natuurlijk een emotionele band tussen de vrouw en haar partner. En soms zelfs tussen de vrouw, haar partner en de rest van de buurt. Sommige vrouwen zijn zulke geluksvogels, die kunnen klaarkomen zonder seks: door bijvoorbeeld buikspieroefeningen te doen, of lekker paardje te rijden. Bedankt, Bonfire.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  Nee, de clitoris is NIET kleiner dan de penis. Te simpel gesteld!

  En het mag nog steeds de vraag zijn of het vrouwelijk orgasme een onnuttig bijeffect is. SchoolTV is in ieder geval iets positiever over het orgasme dan het artikel in het Kijk-magazine eind vorigjaar. Zie mijn commentaar:

  http://www.aantrekkingskracht.com/vrouwelijk-orgasme-onbelangrijk

  Hoe dan ook, meer onderzoek over het vrouwelijk orgasme is welkom.

  • Captain Caveman

   “Nee, de clitoris is NIET kleiner dan de penis”
   Ach Victor, trek het je niet aan. Niet iedereen is groot geschapen.
   Er zijn vast wel praatgroepen waarbij je terecht kan.
   🙂

   (in antwoord op Victor Verlon)
   • Victor Verlon

    LOL!

    De clitoris is ongeveer 10 centimeter. Alleen het topje is zichtbaar. Daarmee is de lengte langer dan een penis zonder erectie.

    Niet dat lengte het voornaamste is. Maar mogen we het niet beter verwachten van de seksuele voorlichting aan scholieren?

    (in antwoord op Captain Caveman)
    • Gold Forever

     De penis is zeker 2 x langer dan wat er zichtbaar is buiten het lichaam, dus als je het zo bekijkt dan is de penis nog steeds groter.

     (in antwoord op Victor Verlon)
 2. Ingrid Bloemheuvel

  Totaal over het hoofd wordt gezien dat de baarmoeder na ‘t orgasme een soort van uitzettende en intrekkende beweging maakt, om het zaad ‘naar binnen te zuigen’. Dus wel degelijk functioneel zoals alles in de natuur.

  Schandelijk dat we zo onze kinderen voorlichten.

 3. Denker57

  mmmmh..uurtje paardrijden. 5 keer klaarkomen..Zullen de mannen ( ten opzichte van de paarden) in de belevenis van de dames …. altijd tekortschieten.

Reacties niet toegestaan