Seks invasie op Youtube

Op hetzelfde moment dat Youtube onthulde dat er iedere minuut twintig uur aan nieuwe video-beelden wordt geplaatst, werd  Youtube (eigenaar: Google) overspoeld met zeer explicite porno video's.
De videodienst heeft een groep 'moderatoren' die kijken of nieuw geplaatste video's door de beugel kunnen. Maar die gaan allereerst op de namen van de video's af. De seks-video's werden geplaatst onder misleidende namen van bekende kinderprogramma's en popsterren. Bovendien beginnen de filmpjes ook werkelijk met het kinderprogramma of de popster waarvan ze de naam droegen. Pas na een minuut brak de groepsseks los.
Er was een tweede reden waarom de bewaking van Youtube niet werkte: de plaatsing van de filmpjes was een gecoördineerde actie, waarschijnlijk door  4Chan (zie link), een bekende groep hackers. Er kwamen er duizenden tegelijk, en daar is de bewaking niet op berekend.
Die zedenpolitie van Youtube draait op volle sterkte, maar vermoedelijk zal het nog weken duren voor alle seksfimpjes zijn gevonden.
De overval kan grote gevolgen hebben. Youtube maakt grote verliezen; als deze affaire er toe leidt dat er meer mensen moeten worden ingezet om de filmpjes van te voren te bekijken, dan kan dat het zetje zijn dat youtube over de afgrond duwt.

Bron(nen):   The Independent  4chan