Boris Becker wie kent hem nog?

De voormalige tenniskampioen Boris Becker is opnieuw getrouwd, ditmaal met Lilly Kerssenberg (zie foto).
De Duitse trouwerij was een enorm mediaspektakel dat drie dagen duurde. Vooraf waren contracten getekend met kranten, tijdschriften en RTL, het ene contract nog exclusiever dan het andere. Ook was er een eigen videoplatvorm Boris-Becker.tv dat alle gebeurtenissen van seconde tot seconde vastlegde.
Voor de Frankfurer Allgemeine Zeitung is dit interessant genoeg om iets langer bij stil te staan.
Trouwen dient in de openbaarheid te gebeuren, zeker. Trouwen is zelfs bedoeld voor de openbaarheid – de bedoeling is dat de buitenwereld te weten komt dat twee mensen voortaan samen door het leven gaan.
Sommige huwelijken in het verleden baarden natuurlijk ook veel opzien: als twee belangrijke geslachten met elkaar door een huwelijk werden verbonden, was dat groot nieuws.
Of als grote sterren (van de film of van elders) met elkaar trouwden, waren en zijn dat ook zaken die begrijpelijkerwijs gepaard gaan met een zekere ruchtbaarheid.
Maar Boris Becker?
Waarom zou iemand kennis moeten nemen van ook maar enige gebeurtenis uit het leven van deze Duitser? Becker was ooit een bekende sporter die 24 jaar geleden het Wimbledon tennistoernooi won en dat is het. Waar hij sinds zijn tenniscarrière op teert, is een soort van na-roem. Hij is een allang niet meer sportende voormalige sportman die steeds maar in het nieuws komt zonder dat er iets nieuws is te melden.
Belangstelling voor Boris Becker duidt eigenlijk op een groot misverstand. Becker heeft niets te melden, dus eigenlijk zou er over Becker ook helemaal niets te melden moeten zijn. De Frankfurter noemt hem ’eine Ikone der Bedeutungslosigkeit.’
Wat niet wegneemt, dat Duitsland de afgelopen dagen in het teken heeft gestaan van het nieuwe huwelijk van Boris Becker. Dankzij talloze media. En dat het publiek zo bijna wel moet denken dat Becker een man van gewicht is. Iemand om uitgebreid bij stil te staan.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zetung