Obama, de musical

In Duitsland is een musical gemaakt over  het wonderbaarlijke leven van Barack Obama, getiteld "Hope - the Obama Musical Story." Alle bekende hoogtepunten komen langs: de verkiezingen, een duet met Michelle, de avonturen van John McCain en Sarah Palin, alsmede een duet met Hillary Clinton.
Het verhaal begint als Barack 20 jaar oud is en in Chicago als buurtwerker zijn goede werken doet. Dat is dan de opmaat naar zijn glorieuze gang naar het Witte Huis. 
De 30 zangers, dansers en acteurs doen hun ding in zowel de Duitse als de Engelse taal. Deels zijn de liedjes gefabriceerd uit teksten die kandidaat-Obama in zijn speeches gebruikte. 
In Duitsland is de populariteit van de Amerikaanse president nog altijd bijzonder groot. Het feit dat hij nu bijna een jaar regeert en soms toch wel gewone menselijke eigenschappen vertoont, is nauwelijks van invloed op de geestesgesteldheid van de gemiddelde Germaan. In 2008 kwamen in Berlijn 200.000 mensen naar hem luisteren toen hij nog slechts kandidaat voor het presidentschap was en die zouden er bij wijze van spreken morgen weer staan. 
De voorstelling gaat in Frankfurt in premiere. De prijzen van de kaartjes gaan tot 149 euro en dat lijkt Welingelichte Kringen, gezien de Duitse geestdrift, aan de lage kant.

Bron(nen):   Yahoo News