De Amerikaanse president kan binnenkort voor 30 dagen het web dichtdoen

Binnenkort kan Obama Amerika voor 30 dagen afsluiten van het internet, als hij zou willen. Er is een wetsvoorstel aangenomen door de Amerikaanse Senaat, en op weg naar het huis van afgevaardigden dat de Amerikaanse president de bevoegdheid geeft  het internet stil te leggen als zich een  "cyber-nationale noodsituatie" voordoet. De president kan dan ingrijpen bij alle soorten internetbedrijven en zoekmachine bedrijven en in het uitsterste geval kan hij service providers dwingen hun verbindingen met het World Wide Web voor maximaal 30 dagen af te sluiten.
De wet is bedoeld voor sitauties van nationaal belang, maar nergens staat dat een president, deze of een andere, zijn nieuwe bevoegdheden niet zou kunnen gebruiken om politieke redenen. De wet is zo vaag geformuleerd dat bijna alles kan, als het maar een suasje van nationale veiligheid krijgt, schrijft de Daily Beast.
Op sites over technologie en het web is de nieuwe wet het gesprek van de dag. In het gewone leven schenkt niemand er nog veel aandacht aan.
Tot dat op een dag een president de wet gaat gebruiken. 

Bron(nen):   The Daily Beast