‘Oh Oh Cherso’ sterren als rolmodel

Er gaat geen week voorbij of de sterren van 'Oh Oh Tirol/Cherso' zijn landelijk nieuws. De Haagse jongeren die zich op kosten van tv-zender RTL uitleven in Oostenrijk en eerder op Kreta, laten zich ook gelden als de camera's niet draaien. Dat hun wapenfeiten het nieuws halen, zegt veel over het niveau van de media.

Vorige week werd Tijgertje samen met haar moeder gearresteerd, omdat ze kleding uit een winkel probeerden te jatten. Moeder blijkt al jaren een dievegge. Ze loopt altijd met een apparaat in haar tas waarmee ze beveiligingslabels van kleding afhaalt. Deze week was het Barbie die ons voorhield hoe je een conflict oplost. Ze had ruzie met haar vriend en dook de gracht in. Uit wanhoop, woede of als statement? Dat is niet duidelijk. Maar wie 'Oh Oh Tirol' wel eens gezien heeft, beseft dat deze duik gezien Barbie's verbale begaafdheid nog niet zo'n gekke oplossing is. Het waren de hulpdiensten die haar uit het water moesten vissen.

We zetten nog wat recente activiteiten van het stel op een rijtje: tijdens opnames van 'Oh Oh Tirol' verwondde Barbie haar skileraar door een verkeerd gevallen opmerking te beantwoorden met het smijten van een bierglas in zijn gezicht. Tijgertje werd op de gevoelige plaat gezet terwijl ze een mannelijk lichaamsdeel in haar mond nam. Ook werd ze onlangs opgepakt, omdat ze voor de 7e keer zonder rijbewijs achter het stuur zat. En van Barbie lekten deze week naaktfoto's uit die RTL Boulevard niet wilde tonen omdat ze 'te porno' waren.

'Stomvervelend', noemt televisiemaker Paul Römer het RTL-programma en haar hoofdpersonages. En Römer kan best wat aan: hij was bij Endemol medebedenker en producent van 'Big Brother' en 'De Gouden Kooi'. Römer liet weten weinig heil te zien in een 3e seizoen van de serie, maar dat komt er wel. De programmadirectie zegt weliswaar lafjes dat RTL het overtreden van de wet niet goedkeurt, maar verbindt geen consequenties aan het privé-gedrag van de door de zender gecultiveerde sterren. Dat kan, maar de zender heeft wel degelijk een verantwoordelijkheid in het tot cult verheffen van dit geteisem. Met zulke voorbeelden moeten we misschien niet meer klagen over probleemjeugd die niet wil deugen.

Bron(nen):   Trouw