Surfen op vakantie zonder één cent uit te geven

De Pers levert 6 tips om in den vreemde te internetten zonder kosten (zie de link voor gedetailleerde informatie)
Pak je netwerkkabel in
Als je het lief vaagt vindt de campingbaas van je rustieke campinkje het goed vindt dat je een kabel inplugt in zijn modem.
Breek in op een netwerk
Het is natuurlijk niet de bedoeling ongevraagd gebruik te maken van andermans internetabonnement, maar jij kan er ook niks aan doen dat ze hun netwerk niet hebben beveiligd.
Schop stennis in je hotel
Vraag  wat de downloadsnelheid is. Dan zeggen ze bijvoorbeeld 500 kbs per seconde. Als je dat even checkt, blijkt negen van de tien keer dat het niet waar is. Dan kun je eisen dat het gratis is of dat je korting krijgt, dat werkt echt.
Download de juiste app
Er bestaan apps die gratis wifi-punten voor je opsporen. Er is zelfs een offline app, de Wi-Fi Finder. . Download deze lijst op je iPhone, iPod touch of iPad
Plan je reis
Er bestaan  sites die precies aangeven waar campings met WiFi zitten. Er zijn zelfs hele steden die WiFi-gedekt zijn, zoals Brugge en Skopje in Macedonië is vrijwel geheel voorzien van een WiFi-netwerk.
Gebruik de grote ketens
In de McDonald’s kun je bijvoorbeeld gratis internetten. Ook van het restaurant waar je met je hele gezin uitgebreid hebt geluncht mag je best iets terug verwachten. Vraag één keer de internetcode en de rest van je vakantie kun je op het stoepje voor de deur gratis het net op.

Bron(nen):   De Pers