Wie is de Mol? Het zou zomaar Fresia kunnen zijn

Bloedfanatiek, een sportvrouw, die nergens bang voor is, een topkandidaat in Wie is de Mol? Althans dat wil Fresia Cousiño Arias je laten geloven. Want: veel geld haalt de 30-jarige sportverslaggever van ESPN niet op. Is zij dus toch de Mol?

De kenners, die er wekelijks YouTube-filmpjes en podcasts over maken, denken van wel, zo vertellen ze in het AD. Typisch Fresia: bij een opdracht waarbij ze op een jetski banden goed moeten hangen op een aantal boten, scheurt ze keihard over het water heen en weer. Het ziet er stoer en fanatiek uit, maar ze hangt nauwelijks een band op zijn plek.

Toen Sahil er nog in zat, kon ze gemakkelijk mollen door steeds met hem opdrachten uit te voeren. Als het misging, was het zijn schuld. Zelf stond ze er giechelend bij. Het resultaat is te zien als je er een Follow The Money-schema bijpakt, die molloten maakten: de stuntelende Kim-Lian van der Meij en Thomas van Luyn halen verrassend veel geld op. Operazangeres Laetitia Gerards en acteur Everon Jackson Hooi doen ook leuk mee voor de centen. Eén kandidaat vult de pot echter amper: Fresia.

Dan is er nog een hint die de programmamakers mogelijk zelf in het spel hebben gestopt. Bij de aflevering van vorige week moesten de kandidaten geldkistjes opvissen. Er werden vier codes genoemd: 319, 276, 327 en 204. Tel je die bij elkaar op dan komen er vier cijfers uit. Zet je die om naar letters, dan staat er: M O L F. Mol Fresia dus.

Everon
Is zij onverhoopt toch niet de Mol, dan zou het Everon moeten zijn, denken de experts. Er zijn enkele cijferhints die naar de voormalige GTST-acteur verwijzen. Zo is er een som die niet klopte: 3-0=5. De geboortedatum van Everon is 30 mei.

Maar vlak ook Laetitia niet uit. Want stopte ze nu een sleutel terug in de muur die ze juist moest zoeken? En hoezo kon ze niet bij het zakje met de verdubbelaar dat Fresia in het water gooide? Ze had die gewoon op kunnen rapen en twee keer zoveel geld kunnen verdienen. Verder is er natuurlijk de klassieke muziek op de achtergrond die verwijst naar haar baan als operazangeres. Ook zette óf Laetitia óf Everon de portofoon uit bij de opdracht met de opblaaszwanen op een meer.

Thomas van Luyn lijkt het minst verdacht, Kim-Lian doet té verdacht dus die kunnen allebei eigenlijk de Mol niet zijn.