Tablets gebruik je vooral bij het eten

Tablets worden vooral gebruikt rond het ontbijt en na het avondeten.Tijdens werktijd is de pc het populairste apparaat om mee te surfen, maar buiten kantooruren heeft de computer steeds meer concurrentie van de smartphone en de tablet. Dat blijkt uit onderzoek van comScore naar websurfgedrag, waarover Bright bericht.

Met name 's avonds, als mensen op de bank gaan zitten, is de tablet populair. Maar ook 's ochtends, na het opstaan en voor mensen naar hun werk gaan, is er sprake van een piekje in het tablet-gebruik. In het gebruik van de smartphone zitten weinig grote schommelingen: mensen surfen bijna de hele dag evenveel op hun mobiel als ze wakker zijn.

Tablets zijn in de VS inmiddels goed voor 2% van het webverkeer. Van al het tablet-verkeer is dan weer een indrukwekkende 97% afkomstig van de iPad. Opmerkelijk genoeg worden er via de iPad inmiddels meer webpagina's bezocht dan via de iPhone, terwijl er nog altijd ruim twee keer zoveel iPhones als iPads worden gebruikt.
Op het eerste plaatje hieronder valt te zien dat mobiel gebruik nog altijd veel belangrijker is dan de tablet en dat het overgrote deel van de bezoekers van sites dat nog altijd doet vanaf een PC of laptop    

 

 

Bron(nen):   Bright