Google-bril is er waarschijnlijk eind dit jaar al

Media
woensdag, 22 februari 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Gebruikers van een smartphone hoeven binnenkort niet meer telkens naar het ding te grijpen voor de laatste informatie. Eind van het jaar is er andere optie voorhanden: een Google-bril die real-time informatie streamt. Dat zeggen anonieme werknemers van Google tegen de New York Times. De bril zal tussen de 250 à 600 dollar (200 - 500 euro) gaan kosten.
De bril, die is uitgerust met een klein scherm, werkt op het besturingssysteem Androïd en heeft een 3G of 4G-dataconnectie. Bovendien zitten er sensoren in die bewegende beelden registreren en een GPS activeren.
Volgens de Amerikaanse blogger Seth Weintraub zou de bril lijken op een Oakley-zonnebril en over een uniek navigatiesysteem beschikken. De Google-medewerkers verklapten dat in de bril een camera zit die real time informatie doorstuurt over de locatie waar de drager zich bevindt en de omgeving. Via bestaande Google-diensten kan informatie weergegeven worden. Ook de locatiedienst Latitude zou verwerkt worden in de bril, naast informatie van Google's sociale netwerk Google+. Dat gaat geheid vragen oproepen over de privacy van de mensen die zich in de buurt bevinden van de brildrager.