Google-bril is er waarschijnlijk eind dit jaar al

Gebruikers van een smartphone hoeven binnenkort niet meer telkens naar het ding te grijpen voor de laatste informatie. Eind van het jaar is er andere optie voorhanden: een Google-bril die real-time informatie streamt. Dat zeggen anonieme werknemers van Google tegen de New York Times. De bril zal tussen de 250 à 600 dollar (200 - 500 euro) gaan kosten.

De bril, die is uitgerust met een klein scherm, werkt op het besturingssysteem Androïd en heeft een 3G of 4G-dataconnectie. Bovendien zitten er sensoren in die bewegende beelden registreren en een GPS activeren.

Volgens de Amerikaanse blogger Seth Weintraub zou de bril lijken op een Oakley-zonnebril en over een uniek navigatiesysteem beschikken.
De Google-medewerkers verklapten dat in de bril een camera zit die real time informatie doorstuurt over de locatie waar de drager zich bevindt en de omgeving. Via bestaande Google-diensten kan informatie weergegeven worden. Ook de locatiedienst Latitude zou verwerkt worden in de bril, naast informatie van Google's sociale netwerk Google+.
Dat gaat geheid vragen oproepen over de privacy van de mensen die zich in de buurt bevinden van de brildrager.

Bron(nen):   The New York Times