Steeds minder kijkers: Komt het nog goed met show van Merel?

Het programma Half Acht Live van WNL, dat de week begon met Geert Wilders als opvallende hoofdgast, blijft onheilspellend dalen in de kijkcijfers. De redactie sleutelt hard aan de formule maar het wil nog niet erg lukken. Donderdag was opnieuw een laagterecord. Presentatrice Merel Westrik vormt samen met Eva Jinek het sterrenkoppel van WNL. Maandag was al niet best - ondanks  alle publiciteit over de komst van Wilders - met 132.000 kijkers. Het programma De Wereld Draait Door haalt buiten de zomer in hetzelfde tijdvak makkelijk een miljoen kijkers. Na de 132.000 van maandag leek er even groei te komen maar die hoop was van korte duur:  Dinsdag: 143.000, woensdag: 93.000 , gisteren nog lager: 71.000. Vooral de eerste uitzending kreeg genadeloos kritiek. Maar eindredacteur Bert Huijsjes houdt moed: "Het programma heeft de potentie om te klimmen". Een van de weinige opbeurende reacties komt op Twitter van Jan Slagter, directeur van Omroep Max: Dit is het programma van donderdag: Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.  

Bron(nen):   BroadcastMagazine  WNL    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. rik_c

  Gezellig dansen om de kijkcijfertotempaal bij de publieke omroep.

 2. Marcel Vincent

  Tja, als ik dan zie wat ze gisteren over het item “water””vertelden, en dan met name kraanwater, allemaal loze opervlakkige beweringen, zonder er iemand bij te halen die ook een tegenkant kon laten horen,
  dan denk ik toch: amateurjournalistiek.

 3. Korné Soldaat

  Half Acht Live? van WNL? Nooit van gehoord. Waar is dat?

 4. catchit64

  Het heeft een ontzettend hoog lokale omroep gehalte.
  Nou bedoel ik dat zeker niet negatief naar de lokale omroepen toe want die doen meestal ontzettend hun best om een programma te maken zoals ze dat in Hilversum ook zouden doen echter dat lukt ze met hun budget en middelen helaas niet.

  Nou… dat plaatje van zo zou het moeten is exact wat het programma is.
  Zo plat als een dubbeltje, geen diepte in het decor (en in de gesprekken) en het oogt erg amateuristisch.
  Zonde van de zendtijd…

Reacties niet toegestaan