De slechtste wachtwoorden van 2011

Media
zondag, 20 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ondanks dat het hacken van computers en smartphones continu in het nieuws komt, zijn er nog steeds de nodige gebruikers die kiezen voor wachtwoorden die gemakkelijk te raden zijn. Onlangs kwam de applicatiemaker SplashData met een lijst van de slechtste wachtwoorden van het afgelopen jaar.
SplashData houdt zich bezig met het maken van wachtwoord beheer applicaties. Bovenaan de lijst staan de wachtwoorden “password” en “123456”. Verder is het opmerkelijk dat in de top 10 van de slechtste wachtwoorden woorden als 'Monkey' en 'Dragon' terug te vinden waren. Hieronder is een overzicht te zien van de top 25 slechtste wachtwoorden van 2011.
SplashData heeft de gebruikers niet zelf gehackt om aan deze gegevens te komen. Deze waren gewoon online te vinden. Ze werden online gezet door o.a. de hackers die Sony’s Playstation netwerk plat legden.
Simon Ellson, beveiligingsexpert bij Norton, benadrukt dat je verschillende wachtwoorden moet gebruiken en niet steeds hetzelfde wachtwoord voor elke account. Zo voorkom je dat een hackers bij het hacken van één van je accounts meteen de gegevens heeft voor alle accounts. Daarnaast adviseert hij ook om je wachtwoorden regelmatig te veranderen en ze niet allemaal op dezelfde plaats te bewaren.
Bron(nen): Daily Mail