Johan Derksen: 'Voetballers zijn vaak volgevreten pseudo-vedetten, die eerder miljonair zijn dan volwassen

Media
dinsdag, 11 juni 2024 om 7:00
anp 449355360
Hij komt een hele maand op SBS terug van vakantie. Samen met de andere mannen van VI gaat hij rond 11 uur commentaar geven op de EK-wdstrijden van die dag. Maar gelukkig ook over de actualiteit want voetbal interesseert hem bijna niks meer, zegt hij tegen De Telegraaf.
Johan Derksen (75): „Dat hele voetbal interesseert me eigenlijk helemaal niets meer. Ik stoor me vooral aan die soms volgevreten pseudo-vedetten, die eerder miljonair zijn dan volwassen. In het huidige Nederlands elftal zitten meer kwalletjes dan gewone voetballers.”
„Op mijn leeftijd moet je van geluk spreken als je nog gezond bent. Als je boven de zeventig bent en je krijgt geen kanker of de ziekte van Alzheimer, dan kun je het heel lang uitzingen. Voor mijn gevoel heeft dat niets te maken met je levensstijl, het is een kwestie van geluk. Ik ben wel bang om dement te worden of een ongeneeslijke ziekte onder de leden te hebben.”
,,Wat heel prettig is aan mijn karakter: ik trek me niets aan van stukken in de krant en programma’s waarin ik word genoemd. Datzelfde geldt voor sociale media. Ik heb weleens gehad dat in een week zeven columnisten van mij tot de enkels afbraken. Daar kan ik om glimlachen, ik lig er geen minuut wakker van. In mijn familie is er weinig sprake van nervositeit. In de familie van mijn vrouw tref ik nogal veel afgestudeerde NRC-lezers aan met GroenLinks-sympathieën. Die schudden vaak hun hoofd.”