Zorgen technologische ontwikkelingen voor een beter leven?

Media
door Gilles Dijkmanzondag, 04 december 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
USA Today vroeg tijdens een ijshockeywedstrijd aan mensen of ze blij zijn met de technologische ontwikkelingen. Lezers van USA Today reageerden ook op de stelling. De meeste mensen waren tevreden met de technologische ontwikkelingen. Slechts een klein deel was er niet over te spreken. De volgende effecten werden genoemd: Positieve effecten van technologische ontwikkelingen
 • Betere communicatie
  Het is makkelijker om te communiceren omdat je continu over een mobiele telefoon beschikt waarmee je de ander altijd en overal kan bereiken. Met programma’s als Skype kun je ook makkelijk met elkaar in contact blijven via beeld en geluid.
 • Nieuw vervangt oud
  Nieuwe gadgets vervangen de oude. Zo heb je door de mobiele telefoon, digitale tv en door de verschillende nieuwsapplicaties niet langer een vaste telefoon, kabeltelevisie of een krant nodig.
 • Ervaringen van anderen
  Tegenwoordig hoef dingen niet eens meer uit te proberen. Je zoekt gewoon op wat andere mensen van een product vinden en weet zo of dit is wat je zoekt.
 • Betere reisinformatie
  Door de mobiele telefoon kun je altijd opzoeken waar je op dat moment bent en hoe je op je bestemming kan komen.
Negatieve effecten van technologische ontwikkelingen
 • Minder sociaal
  De meeste communicatie tussen personen vindt tegenwoordig allemaal online plaats. Hierdoor is het voor mensen steeds moeilijker om een persoonlijk gesprek met iemand te voeren.
 • Ons werk stopt nooit
  Door de technologische ontwikkelingen hebben we overal toegang tot ons werk, zijn we overal bereikbaar voor zaken en kunnen we overal werken.
 • Teveel informatie
  Er is zoveel informatie te vinden op het internet dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast worden jonge kinderen ook blootgesteld aan het internet en aan alle informatie die daarop te vinden is.
Bron(nen): USA Today