Dit zijn de 4 tuintrends van deze zomer

Tuincentra doen goede zaken. We zijn nog wel een tijdje veel bij huis dus willen we een mooie, prettige tuin. De een houdt van aangelegde bloemperkjes, de ander laat liever de natuur zijn gang gaan. De vier tuintrends van deze zomer zijn voor ieder wat wils.

 1. Wabi Sabi
  Bij deze Japanse trend, die we al langer binnenshuis tegenkwamen, draait het om eenvoud en imperfectie. Geen matchende kussentjes of glimmende tuinsets, maar lekker verweerd hout en een potpourri aan kleuren.
  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door TRÄDGÅRDSINSPO 🌱 GARDENINSPO (@tradgardsinspo) op


 2. Rust
  Grote planten, een rond terras, comfortabele banken, alles om helemaal zen te worden in je tuin. Het liefst voeg je daar nog een buitendouche of bad aan toe. Vermijd een te strakke tuininrichting en kies voor organische vormen en materialen.
  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door Krystoff (@dr.cactus_man) op

 3. De natuurtuin
  Net als in de rest van ons leven willen we ook in de tuin milieubewuster zijn. Daarom is de eco- of natuurtuin een trend. Insecten kunnen er rustig hun gang gaan, net als de planten en bloemen. Wie weet, kom je in het struikgewas zelfs een egeltje tegen.
  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door Benedicte Aggergaard Jensen (@baggergaard) op

 4. Buiten is binnen
  Deze trend is de tegenhanger van de natuurtuin. Je wil buiten net zo comfortabel leven als binnen. Denk aan een vloerkleed onder je loungeset en veel lampjes, lantaarns en andere accessoires. Een buitenkeuken mag natuurlijk niet ontbreken.
  Dit bericht bekijken op Instagram

  Een bericht gedeeld door ATM Landscaping (@atmlandscaping) op

Bron(nen):   Metro  NU.nl