Zomerse week in aantocht: mogelijk 17 graden

Wat we in januari en februari tekort kwamen, maakt maart dubbel en dwars goed: de zon blijft maar schijnen. Deze week kan het zelfs 17 graden worden.

's Nachts is het wel steenkoud. Vannacht was het met -6,6 graden de koudste nacht van het jaar. In Volkel daalde het kwik aan de grond zelfs tot -10 graden, meldt Weer.nl.

Maar overdag is daar weinig van te merken. In de zon op een terras is het heerlijk. En het wordt alleen maar warmer. Dinsdag 11 graden, woensdag 14 graden, donderdag 16 en vrijdag zelfs 17 graden. Daarna komen er wat wolken, maar het blijft droog. De nachtvorst gaat er deze week ook langzaam uit.

Lente dus, tijd voor bloemen, terrasjes en...rokjesdag. Al zou dat laatste wel erg vroeg in het jaar zijn. Meestal is de dag waarop vrouwen voor het eerst een rokje dragen met blote benen in april, maar deze week wordt het er in principe warm genoeg voor.

In Nederland kennen we rokjesdag vooral van de inmiddels overleden columnist Martin Bril, maar wist je dat het een internationaal fenomeen is? In Amerika heet deze dag bijvoorbeeld Skirt Day.