Houd Greenpeace en Milieudefensie tegen

De wereld schreeuwt om meer voedsel, maar helaas wordt de oplossing tegengehouden door Greenpeace en andere milieuorganisatie. Die verzetten zich tegen de introductie van genetische gemodificeerde gewassen. Dat ze met hun verzet en de bijbehordende acties mensenlevens op het spel zetten, lijkt hen niet te deren, schrijft Hidde Boersma in NRC Handelsblad.
Volgens Greenpeace en Milieudefensie tasten genetisch gemodificeerde gewassen het milieu aan. Tientallen artikelen in gezaghebbende wetenschappelijke tijdschriften als Nature en Science laten echter een heel ander beeld zien: de invloed van planten met genetische aanpassingen is te verwaarlozen.De milieuorganisaties lijken niet te willen beseffen dat genetische modificatie vaak weinig meer is dan versnelde veredeling, het verbeteren van gewassen door middel van kruisen.
Door de invloed van de milieubewegingen durven weinig bedrijven nog te investeren in gentech-gewassen. "Hoeveel voedselrellen moeten er nog volgen voordat de milieubewegingen hun dogmatische oogkleppen afdoen?"

Bron(nen):   NRC Handelsblad