Koninklijke Traumhochzeit

Hubertus von Sachsen-Coburg und Gotha is gisteren in het Duitse plaatsje Coburg getrouwd met de Amerikaanse Kelly Jeane Rondestvedt. In aanwezigheid van duizenden enthousiaste toeschouwers vond het huwelijk plaats en zo konden sommige Duitsers heel even denken dat ze eigenlijk ook een monarchie zijn. 
Uiteraard blijft in de Duitse media nauwelijks een detail onbesproken: hoe de kroonprins zijn Amerikaanse liefde heeft ontmoet, wat de trouwjapon wel niet heeft gekost, wie de vierhonderd voorname gasten waren en welke stralende toekomst het stel ongetwijfeld tegemoet gaat. Uit de berichtgeving spreekt bijna een soort van verdriet om het feit dat Duitsland maar een republiek is. Alsof het jammer is dat de tijden voorbij zijn dat een familie het op grond van erfopvolging de baas kon spelen. 
In dit verband is het komisch dat de pas getrouwde Hubertus wordt aangeduid met het woord ‘Erbprinz.’ Alsof er ergens nog een troon (met bijbehorend land en met een schare onderdanen) voor hem klaar staat. Lang leve de feodale tijden.

Bron(nen):   Die Welt