Kopvoddentax – grote fout van Wilders

De PVV verliest in de nieuwste peiling van Maurice de Hond twee zetels. Geert Wilders heeft dus niet kunnen profiteren van het gezichtsverlies dat de regeringspartijen tijdens de Algemene Beschouwingen hebben opgelopen. Het kan volgens blogger Joost Niemöller maar één ding betekenen: Wilders deed het slecht.
De slechte score is direct terug te voeren op het begrip 'kopvoddentax' waar Wilders mee kwam aanzetten. Die woordkeuze levert een sinister beeld op van verachting voor andere mensen. "Iedereen die Wilders ziet als iemand die over moslims in wezen net zo denkt als de nazi’s over de joden, hoeft maar met die kopvoddentax aan te komen om in de beeldvorming zijn gelijk te halen."
Niemöller schreef eerder met waardering over de felle kritiek van Wilders op de politieke islam, maar stelt nu: "Bij de kopvoddentax komt er alleen maar een nare sfeer van racisme naar boven." De PVV-leider had er veel verstandiger aan gedaan door te gaan op het thema van de kosten van migratie.
In de peiling van De Hond, zie tweede link, zakt de PVV van dertig naar 28 zetels - de laagste score van Wilders in het afgelopen half jaar.

Bron(nen):   Joost Niemöller  Peil (Maurice de Hond)