Youp: ‘Neurochirurg Kees Tulleken is dement. Zwaar dement’

Youp: "Neurochirurg Kees Tulleken is dement. Zwaar dement. De man is vergeten dat hij als arts ooit een eed aflegde, meldde zich onlangs in een ziekenhuis voor een beroemde comapatiënt met wie hij niets te maken had en lekte de verkregen informatie niet naar de ongeruste familie, maar naar zijn doktersvrouwtje. Zij schreef zijn bevindingen in een blaadje. De Privé ? Bijna! Het schijnt dat hij ook met de schouwarts van Whitney Houston heeft gebeld. En de dokters rond de dooie Michael Jackson weten ook wie hij is.

Afgelopen maandag groef ijdelgeile Kees zijn eigen graf bij Pauw & Witteman. Op verzoek van de kinderen van Kees ben ik naar de studio gereden. Red papa! Dat was hun vraag.

„Jij kent de mensen bij de VARA”, zei zijn zoon, „jij komt makkelijk langs de beveiliging, neem hem mee en breng hem met spoed naar een ziekenhuis. Hij moet behandeld. En neem zijn vrouw Jannetje en haar Santegoeds, zoals de NRC-hoofdredacteur sinds vorige week zaterdag genoemd wordt, ook mee. Zij hebben alle drie dringend hulp nodig.”

Lees verder in NRC