Wilders zet anti-islamfilmpje online

PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag het anti-islamfilmpje Innocence of Muslims online gezet op zijn eigen site. Het filmpje veroorzaakt wereldwijd commotie. „Verdedigen van de vrijheid van meningsuiting is het grootste goed. Ook tegen hen die er met geweld op reageren. Dus publiceren en linken”, aldus Wilders zaterdag. „En iedereen zou dat moeten doen als signaal dat geweld niet wordt geaccepteerd en niet werkt.” „Om dezelfde reden heb ik jaren geleden op mijn website Mohammed-cartoons gepubliceerd”, vult hij aan. Zaterdagavond was de site amper bereikbaar door de drukte. Zondag gaat het beter

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. massimoq

  Minister Wilders is een echte Hero!

 2. Uilenspiegel

  Zeker bang dat hij na de vele stemmen, zijn bodyguards verliest.

 3. Jannie Ooms

  Wat een eikel is het toch, die Wilders. Het filmpje dat de haatmoslims zo in woede doet ontsteken, kan bijna overal bekeken worden. Maar wat doet Wilders? Hij plaatst het filmpje ook nog eens op zijn website.

  En dan maar klagen dat zijn door bodyguards beveiligde leven zo zwaar is. De man vraagt gewoon om geweld tegen zijn persoon. Overal zijn wel zwaargestoorde moslimfanatici te vinden die hierdoor getriggerd worden.

  Ik, als eenvoudig burger, zou zeggen dat je jezelf niet onnodig in gevaar moet brengen om voor persoonlijke -door de Staat betaalde- bescherming in aanmerking te komen. Maar Wilders doet juist het tegengestelde. Hij daagt uit en provoceert. Hierdoor moet zijn bewaking misschien nog verder worden uitgebreid, en dat terwijl die kleerkasten om hem heen al miljoenen per jaar kosten.

  Doe eens iets onverwachts: halveer zijn bewaking. Dan gaat Wilders vanzelf beter opletten met wat hij zegt en doet.

  • RhodBerth

   Wat Wilders doet is de vrijheid van meningsuiting verdedigen door het filmpje (symbolisch) op zijn site te zetten.

   In feite val jij in de categorie mensen dat zegt: “Meisjes met korte rokjes vragen erom om verkracht te worden.”

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Erwin Kwakkel

    “Meisjes met korte rokjes vragen erom om verkracht te worden.”

    Totaal niet vergelijkbaar, dit heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting. Doelbewust beledigen is heel wat anders.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Laat ik duidelijk zijn: de stijl van deze film is niet mijn stijl.
     Maar een provocatie kan een manier zijn om de discussie te starten.

     Overigens zijn de moslims niet boos omdat hun geloof of zijzelf beledigd zijn. Moslims zijn geen watjes, die kunnen best wel een belediging hebben.

     Moslims zijn boos en furieus omdat Mohammed is afgebeeld. Daar staat de doodstraf op in de Islam, en die wordt dan ook voltrokken. Op wie doet er niet zoveel toe. In het westen begrijpen wij niets van de Islam. Wij denken dat het een soort ander-merk-christendom is. Maar de Islam zit totaal anders in elkaar.

     (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 4. meneerjansen

  Europa alleen kost stemmen dus we halen het anti-islam dode paard weer uit de kast… wilders u wordt heel voorspelbaar!

 5. Erwin Kwakkel

  Als ik in de kroeg de hele tijd iemand uitmaak voor een pedofiel, homoseksueel en moordenaar valt het dan ook onder vrijheid van meningsuiting of heb ik het dan aan mezelf te danken dat ik een tik op mijn neus krijg?

Reacties niet toegestaan