Wat zijn de beste auto’s voor ouderen?

Partnerposting
donderdag, 29 juli 2021 om 7:26
pexels photo 97079
Oudere automobilisten die op zoek zijn naar nieuwe auto's hebben één trend die goed voor hen is en één die een probleem is. In hun voordeel: de toenemende populariteit van kleine SUV's betekent dat veel meer voertuigen een stoel hebben die precies op de juiste hoogte is om in en uit te stappen, zonder al te groot te zijn. Tegen oudere bestuurders: in de zoektocht naar meer passagiersveiligheid zijn de dakstijlen van voertuigen erg dik geworden, waardoor je vermogen om naar buiten te kijken in gevaar komt. Gelukkig zijn er alsnog goede auto’s voor ouderen, zoals de onderstaande modellen. Sluit natuurlijk een autoverzekering af nadat je een van deze vierwielers hebt gekocht!
Honda CR-V
Er zijn meer kleine SUV's dan je met een stok kunt schudden en vrijwel allemaal bieden ze de hogere zitpositie die het in- en uitstappen gemakkelijker maakt dan een sedan. Dus waarom de Honda? Een goede veiligheidsclassificatie, duidelijke bedieningselementen, inclusief een PRNDL-shifter, en Honda's volledige suite benadering bij het aanbieden van zijn Honda Sensing veiligheidsfuncties voor alle afwerkingen. Zoals de andere voertuigen in dit artikel, bestaat de CR-V al een tijdje en is hij vanaf het begin een favoriet van senioren. Terugkerende shoppers zullen het zicht naar achteren veel slechter vinden dan bij de eerste generaties van de CR-V.
Subaru Forester
De Subaru Forester, een van de vroegste crossovers om de kloof tussen auto en sport-utility te overbruggen, is sinds de introductie in 1997 een favoriet van senior bestuurders. Nu, in de vijfde generatie, zijn de dakstijlen van de Forester gegroeid terwijl de ingenieurs van Subaru ernaar streven om aan de steeds strengere veiligheidsnormen te voldoen. Het is Subaru gelukt: de Forester is een van de slechts drie kleine SUV's die voldoen aan de strenge Top Safety Pick Plus-norm van het Insurance Institute for Highway Safety in de Verenigde Staten, wat natuurlijk van belang is bij een goedkope autoverzekering.
Toyota RAV-4
Zoals we al zeiden, zijn er massa's kleine SUV's die goed zouden passen voor een senior bestuurder, dankzij die hogere rijpositie. We moeten dus andere criteria gebruiken om de kudde uit te dunnen. In dit geval haalde de RAV-4 de lijst omdat de Toyota Corolla dat niet deed. Ja, de Corolla is een auto van legendarische betrouwbaarheid en waarde en is al lang populair bij oudere bestuurders. Maar hij zit erg laag en de nieuwste sedanversies hebben slecht zicht naar achteren vanwege de grote, dikke hoofdsteunen achter die niet kunnen worden verlaagd. De Toyota Camry is een soortgelijk verhaal.
Ford EcoSport
Volgens de hoogte van het zitkussen, de hoogte en diepte van de deurdrempel en de hoogte van de deuropening is de Ford EcoSport een opvallende verschijning. Kijk er maar eens naar, dit is een hoge auto op kleine wielen rijdt. Als je eenmaal binnen in de EcoSport bent, vind je een conventionele PRNDL-shifter en een luchtige cabine met goed zicht, dat wil zeggen naar voren. De achterbank is klein en de ramen in de achterste stijlen zijn nutteloos vanuit het oogpunt van de bestuurdersstoel.