Gooise kopschoppers maakten nog meer slachtoffers

Samenleving
donderdag, 29 juli 2021 om 6:33
anp 434278405
Een jonge Nederlander die deze maand met vrienden vakantie vierde op Mallorca is werd aangevallen door dezelfde dadergroep die de later een man van 28 doodschopten. His kon worden ontzet door zijn vrienden die konden voorkomen dat hij hard tegen zijn hoofd werd geschopt. Dat schrijft De Telegraaf
Dat verklaart de moeder van de jonge die werd aangevallen, en naderhand bij de politie Noord-Holland aangifte deed.
Het slachtoffer is nog te ontdaan om zelf te vertellen.
De moeder zegt dat er gedoe ontstond om stoelen. „Je moest in die zaak blijven zitten, vanwege coronaregels. Maar zodra mijn zoon of een vriend naar de wc moest, werd meteen hun stoel ingepikt. Dat begon te irriteren.”
Na sluitingstijd sloegen de Gooise jongeren buiten toe.
„De groep uit Het Gooi was inmiddels aardig groot geworden. Een van hen begon meteen te intimideren, door heel dicht tegen het gezicht van anderen te staan. Mijn zoon wilde de boel sussen, zei dat iedereen op vakantie was en normaal moest doen, maar hij kreeg voor hij het wist een klap van links en rechts.”
De Noord-Hollander – die deel uitmaakte van een groep jonge twintigers – had veel pijn, zag even niets meer, en werd duizelig. Toch kreeg hij meer klappen, die hij probeerde af te weren. Hij zat onder het bloed, uit zijn neus onder andere.”
Een vriend van hem werd geslagen en geschopt. „Ook toen hij op de grond lag. Eerst in zijn zij en daarna nog op andere plekken. De bril van deze jongen vloog over straat door het geweld.”
Toen de politie kwam, vluchtte de groep snel weg. De slachtoffers gingen uiteindelijk naar het ziekenhuis. Van de jongen op de grond werd ook een scan gemaakt, omdat de dokters bang waren voor inwendig letsel, laat de moeder weten. Een derde slachtoffer kwam met een blauw oog het beste weg.
Bron(nen): Telegraaf