Trump weet niet of hij ooit heeft gehoord van een orkaan van categorie 5

Orkaan Dorian heeft grote schade aangericht op de Bahama's en bedreigt nu de Amerikaanse kust. President Donald Trump liet weten geschokt te zijn. En wel vanwege het feit dat hij niet zeker wist of hij ooit van een categorie 5-orkaan had gehoord. Het is de vierde keer dat er een storm van deze categorie voorbij komt tijdens zijn presidentschap.

"Ik weet niet of ik ooit heb gehoord van een categorie 5," zei Trump tegen ambtenaren van het Federal Emergency Management Agency. "Ik weet dat ze bestaan en ik heb er een paar van de categorie 4 meegemaakt - die zie je al niet eens zoveel - maar een categorie 5, ik weet niet of ik die term ooit gehoord heb, behalve dat ik weet dat het bestaat. Het is het allerergste en het is wat we nu helaas meemaken."

De president is kennelijk vergeten dat orkaan Irma in september 2017 begon als een categorie 5. In diezelfde maand was er Maria van dezelfde categorie en in oktober 2018 was orkaan Michael de eerste categorie 5 die aan land kwam sinds 1992.

Het is niet de eerste keer dat Trumps geheugen hem in de steek laat wat dit onderwerp betreft. Ten tijde van orkanen Irma en Maria zei de president ook al dat hij 'niet eens wist dat categorie 5 bestond' en dat niemand 'ooit zoiets had gezien'.

Een maand later claimde hij dat er nooit zo'n zware storm aan land was gekomen en in mei van dit jaar zei hij nog maar eens dat hij nog nooit had gehoord van een categorie 5-storm.

Misschien dat de term nu eindelijk wel blijft hangen...maar waarschijnlijk niet.

Bron(nen):   The Huffington Post