Thierry Baudet bezoekt met privéjet nachtclub op Ibiza

De held van de gewone man neemt het er goed van. Dankzij zijn politieke carriere is hij niet meer het mislukte genie dat hij voordien was, maar willen de glim-rijken met hem gezien worden. Zoals Fokke de Jong, oprichter van SuitSupply. Hij gaat af en toe met Thierry en Jort-met-de-bretels tochtjes maken met zijn Falcon. Zoals naar nachtclub Club Lio p[ Ibiza, onthult Ton F. van Dijk in HP/De Tijd. Baudet vloog vaker met de jet van De Jong en liet zich een keer afzetten in Maastricht om daar met de gewone man te spreken over het partijkartel.

Dit soort loon-in-natura dient een Kamerlid op te geven in het geschenkenregister om omkoping te voorkomen. Baudet is dat vergeten, zoals ook zijn collega Hiddema dat vergeten was.

De trips met de privéjet worden tegenover HP/De Tijd bevestigd door senator Henk Otten, die eerder dit jaar met ruzie de FvD van Baudet verliet. Otten zegt in een telefonische reactie: 

“Ik heb er destijds bij Thierry op aangedrongen om zowel de privévlucht naar Ibiza in 2017 als die naar Schotland in 2018 binnen een week te melden bij de Tweede Kamer. Maar Baudet vond dit niet nodig. Ik zal eens kijken of ik nog appjes heb bewaard over die zaak,” aldus Otten. Otten noemt het vliegen met de zakenjet een ‘egokick’ van Baudet, die zijn partij ‘in gevaar’ brengt.

Bron(nen):   HP/De Tijd