Gevangenissen gaan staken tegen Teeven

Het Nederlandse gevangenispersoneel gaat donderdag 25 april staken als staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zijn bezuinigingsplannen niet vóór volgende week donderdag van tafel veegt. Dat heeft Frans Carbo, vakbondsbestuurder bij Abvakabo FNV, De Telegraaf laten weten. Ook werknemers van tbs-klinieken zullen volgens de krant meedoen.
Veel gevangenissen moeten namelijk hun deuren sluiten als Teeven zijn plan doorzet. Carbo: 'Die bezuinigingen gaan ten koste van de veiligheid van het personeel en de kwaliteit van hun werk, maar ook de veiligheid van de samenleving komt hiermee onder druk te staan. Zo'n 2000 mensen zullen namelijk niet in de gevangenis komen, maar thuis een elektronische enkelband om krijgen.'
 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Als je nog niet eens 2% van de criminelen pakt, heb je inderdaad niet zo veel gevangenissen nodig.

  Ik begrijp dat er bezuinigd moet worden, maar de straffen in Nederland zijn al een grote grap en een ware aanfluiting. Internationaal opererende boeven weten dat al langer. Met deze maatregelen wordt het nog aantrekkelijker gemaakt voor het grensoverschrijdende dievengilde.

  Blijkt maar weer dat de VVD al haar verkiezingsbeloften keer op keer keihard inlevert. Ik weet dat we in een compromissenland leven en je altijd water bij de wijn moet doen als politieke partij. Maar de VVD maakt het toch wel heel bont. Dit zijn geen crimefighters meer, het zijn crimelovers.

  • Erwin

   Dat er bij ons veel grensoverschrijdende criminaliteit is heeft niet alleen te maken met de lage straffen. Daar zijn onze goede infrastructuur, grote haven en ons drugs- en prostitutiebeleid ook voor een groot deel debet aan. Ik ben er niet van overtuigd dat zwaar straffen minder criminaliteit op zal leveren, zeker niet wanneer het gevangenisleven versobert wordt maar met een biertje op de bank zitten zal daarentegen ook niet helpen.

   Heb je een bron voor die 2%, niet dat ik je meteen niet geloof maar ben onbekend met dit cijfer.

   Je hebt natuurlijk wel gelijk dat de VVD elke belofte breekt, zeker de beloften die op de verkiezingsposters stonden met grote chocoladeletters. (En waar blijft mijn 1000 Euro meneer Rutte!)

   (in antwoord op Genuine_Defector)

Reacties niet toegestaan