Ruzie in de bond: Ton Heerts had beter moeten communiceren

Ton Heerts heeft de FNV voor voldongen feiten gesteld bij de onderhandelingen voor het sociaal akkoord. Dat zegt de enige tegenkandidaat naast Heerts voor het FNV-voorzitterschap, Corrie van Brenk, donderdag tegen NU.nl. Heerts had volgens Van Brenk tussentijds 'meer moeten terugkoppelen aan de leden'. Zo had er beter gecommuniceerd moeten worden met de leden over het feit dat er in het sociaal akkoord toch gekort wordt in de WW en de ontslagbescherming. Van Brenk vindt dat Heerts zich heeft laten opjagen om het akkoord goed te keuren, omdat maatregelen begonnen uit te lekken.
'Ik vind dat er hele mooie dingen in het akkoord zitten. De plussen zijn belangrijker dan de minnen. Maar als je hebt afgesproken dat je niet mag versoberen op de WW en ontslagbescherming en je doet het toch, dan moet je dat niet als een voldongen feit presenteren.' De vakbondsvrouw vindt dat de vakbeweging meer tijd had moeten krijgen om het akkoord te beoordelen.
Ook vind ze het jammer dat Heerts dat hij niet heeft gewacht met het definitieve sociaal akkoord tot er ook een zorgakkoord was bereikt.  Eerder zei ze al tegen NU.nl dat Abvakabo daarom bijna het sociaal akkoord had afgewezen. "We hadden een afspraak gemaakt dat het sociaal akkoord niet eerder naar buiten zou gaan dan dat het zorgakkoord ook klaar was. Hij heeft zich niet aan die afspraken met mij gehouden. Dat was voor onze onderhandelingspositie wel een stuk beter geweest. Het had banen kunnen schelen." De 1,2 miljoen leden van FNV kunnen tot en met 13 mei via internethun stem uitbrengen. Op 15 mei wordt duidelijk wie de nieuwe voorzitter wordt.
 
 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De bond, parasieten, zitten er alleen voor zichzelf, niet voor hun leden. En zo is het met al die bonden en organisaties die staan voor bepaalde groepen. Voegen niets, maar dan ook helemaal niets toe.

 2. John

  Kandidatenoorlog met achteruitkijken. Het wordt nooit meer iets met die FNV. Zouden ze wel beseffen dat ze pal moeten staan tegenover een machtig eenstemmig bolwerk?
  Veel gelijkenis met de politieke partijen, korte termijn populariteit, geen visie.

 3. Templein

  Mevrouw van Brenk is helaas te kortzichtig. De leden hebben meer aan Tom Heerts. Met hem groeit de kans dat een FNV-lidmaatschap een betere keuze wordt dan een individuele rechtsbijstandsverzekering. Voorlopig is beide samen ook heel verstandig.
  Tenminste, dat is mijn mening.

Reacties niet toegestaan