Leedvermaak over historisch dieptepunt PvdA

Als nu verkiezingen worden gehouden zou de PvdA uitkomen op een schamele 14 zetels in de Tweede Kamer - een historisch dieptepunt. Dat is het resultaat van de nieuwste peiling van Maurice de Hond. Eerder deze week gaven twee andere peilingen nog een iets minder zwart beeld voor de socialisten. Volgens TNS Nipo kan de PvdA nog rekenen op 20 zetels, terwijl de Politieke Barometer van Synovate uitkwam op 21 zetels.
"Het probleem PvdA lost zichzelf op," concludeert de website van Stan de Jong triomfantelijk, in een verwijzing naar de uitspraken van de minister Eberhard van der Laan die zaterdag in de Volkskrant voorspelde dat de PVV zou imploderen. "Het lijkt welhaast een conference uit de oliebollentijd van Wim Kan. Eberhard van der Laan, die in zijn conference de teksten van de grond afleest, terwijl hij langzaam door de bühne van het politieke toneel afzakt."
In de Volkskrant reageert Wilders op een vergelijkbare wijze: ‘Het enige dat implodeert is de Partij van de Allochtonen (PvdA), en dat is een zegen voor het land.’
In de peiling van De Hond blijft het CDA ook de grootste partij, zij het met slechts een zetel meer dan de PVV (28 versus 27). TNS Nipo en de Politieke Barometer beoordeelde afgelopen week de positie van het CDA wel zeer verschillend, 22 zetels versus 34 zetels. Oftewel een verschil van 12 zetels. In een persbericht stelt De Hond dat zijn twee concurrenten daarmee hun eigen onderzoek in diskrediet brengen. "Want als twee vooraanstaande bedrijven zulke grote verschillen naar buiten brengen (12 zetels verschil is 8%) wat is dan de waarde van het overige onderzoek?"

Bron(nen):   Peil  Stan de Jong  de Volkskrant