Angela Merkel is een loeder

Nu deze eeuw een decennium oud is, heb je alom terugblikken op de afgelopen 10 jaar. Het weekblad Die Zeit doet een bijzondere duit in het zakje door nog eens herinneringen op te halen aan de putch van Angela Merkel.
Menigeen is misschien vergeten hoe ze 10 jaar geleden de macht greep, maar dat was een klassieke coup waarbij de dikke Kohl werkelijk een verschrikkelijk lang mes in zijn rug kreeg gestoken van een nog onbekende partijgenote.
Het was in de tijden dat Helmut Kohl op zijn retour was als leider van de CDU en er veel werd gepubliceerd over de duistere wijze waarop zijn partij in het verleden geld had ontvangen van onbekende 'vrienden' wiens namen Kohl weigerde openbaar te maken. Kohl stond onder grote druk en zijn aanzien als staatsman brokkelde zichtbaar af.
En toen verscheen op 22 december 1999 in de Frankfurter Allgemeine Zeitung een artikel van de hand van Angela Merkel, tot dan een braaf partijlid. Waarin ze de partij opriep schoon schip te maken - door afscheid te nemen van Kohl. Het was in zekere zin een dappere oproep - niemand had tot dat moment gedurfd de grote Kohl te kapittelen - maar de actie was ook zeer berekenend.
Er kwam veel commentaar op haar open brief, waarbij termen als 'vadermoord' en 'nestbevuiler' vielen. Maar ook rees haar ster. 
Steeds meer Genossen zagen in dat het tijd was voor een machtswisseling en toen andere rivalen uit de weg waren geruimd, kon Merkel zich presenteren als de nieuwe partijleider, ze werd gekozen met 95,9 procent van de stemmen.
En had en passant laten zien dat er op weg naar de top altijd minstens 1 iemand moet worden vermoord.

Bron(nen):   Die Zeit