Karzai heeft villa’s in Dubai

Over de banden van Hamid Karzai met westerse machthebbers wordt dikwijls schamper gedaan. Karzai lijkt niet op een min of meer fatsoenlijke regeringsleider en zoiets baart opzien.
Mar wat nu als dergelijke fatsoenlijke lieden gewoon niet bestaan in Afghanistan? Dan moet je toch met een lokale machtheber in zee en voralsnog is dat Karzai. Het siert de NAVO dat ze snapt hoe zoiets werkt, veel beter dan menige criticus in de krant.
Dat neemt allemaal niet weg dat er kleurrijke verhalen over de 'democratisch verkozen' president van Afghanistan de ronde doen. Vandaag meldt The Daily Telegraph dat in Dubai voor circa 90 miljoen pond villa's in het bezit zijn van de Karzai-clan. Terwijl de Kabul Bank nagenoeg kapseist en Afghanen op zoek zijn naar hun laatste spaarcentjes, is een deel van de hulpgelden aan het noodlijdende land veilig op het miljonairseiland van Dubai gearriveerd. 
De Karzai's zijn ongetwijfeld erg aan hun eigen land verknocht, maar wonen in een buurtje waar ook David Beckham, Michael Schumacher, Brad Pitt en Angelina Jolie een onderkomen hebben is best aantrekkelijk.

Bron(nen):   The Daily Telegraph