Terreur op komst

De FBI maakt zich grote zorgen over mogelijke nieuwe terroristische aanslagen. al-Qaeda achtige groeperingen zouden speuren naar westerlingen die makkelijker uit handen blijven van veiligheidsdiensten en ongezien een aanslag kunnen voorbereiden. FBI-directeur Robert S. Mueller III deed zijn uitspraken voor een commissie in de Amerikaanse Senaat met ondermeer Janet Napolitano, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid.
In de VS wordt deze nieuwe groep verdachten aangeduid als 'homegrown terrorists.' Het gaat om Amerikaanse staatsburgers die zijn geradicaliseerd. Een goed voorbeeld hiervan is de aanslag op de Fort Hood-basis in Texas, waar een majoor 13 militairen doodschoot en 30 anderen verwondde. Meerdere van dergelijke aanslagen zijn op de valreep verijdeld.
Internet wordt gezien als een middel bij uitstek om nieuwe terroristen te werven en klaar te stomen. En daarbij gaat de beschuldigende vinger naar de Jemeniet Anwar al Awlaki, de hier al eerder (zie 2de link) als de nieuwe Bin Laden werd gepresenteerd.

Bron(nen):   ABC News  Welingelichte Kringen