‘Samsom onder vuur, coalitie wankelt’

'De zaak-Plasterk heeft geleid tot  een crisisachtige situatie in de coalitie. De ruzie tussen  PvdA en  D66 over de motie van wantrouwen tegen de minister van Binnenlandse Zaken raakt nu ook de stabiliteit van het kabinet. In de coalitie is paniek uitgebroken.' Dat schrijft De Telegraaf Ingewijden zeggen tegen de krant dat het kabinet „boven de afgrond hangt”. Daarbij speelt ook toenemende onvrede over Samsom en rol.  Die werd erg boos op D66 na het Plasterk-debat.  Partijgenoten menen dat hij zijn emoties niet de baas was en zich veel te veel heeft laten gaan.  De magie van Samsom waarmee hij zo goed scoorde bij de verkiezingen is uitgewerkt. Samsom wankelt al, volgens De Telegraaf en dat zal na de komende nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen - en die lijkt verpletterend te worden - er niet beter op de worden.  ”Hij is echt de weg kwijt aan het raken”, zegt een ingewijde.  

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Het hebben van geen regering is beter dan het huidige zooitje. Een ander woord heb ik niet voor. De accijnsverhoging heeft blijkbaar ook al 180 miljoen euro verlies opgeleverd, naast werkloosheid. Heel goed over nagedacht regering.

 2. Volledig

  De TK hoort te controleren. Hoe kan het dan dat Samsom boos wordt op een fractie die doet waar ze voor in de kamer zit? Onbegrijpelijk dit. Slechte verliezer. En dat zeg ik als (soms) PvdA stemmer.

 3. kletsmajoor

  Gaat de PvdA nu weer snel doorschakelen naar de volgende “verlosser” (Dijsselbloem, Asscher, …)? Of gaan ze eindelijk doen wat ze na de val van de muur hadden moeten doen: vernieuwen.

 4. Pietje_Precies

  Ja, eens een fanaticus, altijd een fanaticus. Hij kon zijn gezicht een tijdje in de plooi houden, maar nu het “tough” wordt, schiet hij weer in oude reflexen.
  Naieve pvda stemmers die iedere keer weer een nieuwe messias willen zien.
  Let op, de volgende verlosser wordt Lodewijk Asscher!!!

  • marianne martens

   De fractie- voorzitters bij alle Partijen worden als verlossers gezien zo werkt macht en een z.n. hogere functie. De VVD en PvdA, met dank aan Kamp en Bos had op de hun bekende harde manier nooit zo’n Regering
   moeten samenstellen. Twee Partijen, die het op hun jongensachtige wat brallerige weglachende manier zouden flikken. Het blijkt geen kunstje maar kitsch te zijn. In korte tijd is er heel veel vernietigd, mensen ontslagen,middenstand gehalveerd, jongeren niet aan de bak, onderwijs, kunst etc. Na wolf KOK steeds met tegenzin op de PvdA gestemd.Wat moet deze naïeve soms onnozele dame, kiezen?

   (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Pietje_Precies

    Tja, da’s geen gemakkelijke vraag. De PvdA moet hervormen, en dat kan alleen onder grote druk. Eerder wil men toch niet bewegen. Doe maar een lokale, ga ik ook doen. Dat geeft tenminste een signaal naar Den Haag.

    (in antwoord op marianne martens)
 5. De Staatsburger

  Hij had natuurlijk nooit zijn haren moeten laten afscheren met zo’n naam.

 6. malky

  Dit gaat echt helemaal de goede kant op!

Reacties niet toegestaan