'Henk Krol betaalde zelfs zijn seksshop van subsidies'

Politiek
vrijdag, 18 april 2014 om 8:18
welingelichtekringen header 1
Henk Krol, de man die graag weer vooraanstaand politicus wordt met 50Plus heeft niet alleen een failliet bedrijf achtergelaten, maar ook een Stichting die lukraak gebruik heeft gemaakt van subsidies, schrijft het AD.
De stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) zamelde geld in voor de emancipatie van homo's en slaagde daar heel goed in. Maar het geld is besteed, volgens documenten die het AD bezit, aan van alles. De bedrijven van Krol hebben de subsidiepot bij de stichting als een soort pinautomaat gebruikt: alles werd ervan betaald, zelfs de IT-ondersteuning voor de seksshop van Krol, Gaytel, gespecialiseerd in dildo's en erectiepillen.
Er staan nog steeds rekeningen open bij SVGK. De huisaccountant, die zelf nog tienduizenden euro's tegoed heeft, weigert vooralsnog het laatste jaarverslag goed te keuren, waardoor de stichting nog niet is opgedoekt.
,,In strijd met de statuten heeft Henk alle besluiten eigenhandig genomen," aldus Peter Derksen, die zich in 2011 liet overhalen in het bestuur zitting te nemen. ,,Nu mogen wij de rommel opruimen."