‘Henk Krol betaalde zelfs zijn seksshop van subsidies’

Henk Krol, de man die graag weer vooraanstaand politicus wordt met 50Plus heeft niet alleen een failliet bedrijf achtergelaten, maar ook een Stichting die lukraak gebruik heeft gemaakt van subsidies, schrijft het AD.

De stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) zamelde geld in voor de emancipatie van homo's en slaagde daar heel goed in. Maar het geld is besteed, volgens documenten die het AD bezit, aan van alles. De bedrijven van Krol hebben de subsidiepot bij de stichting als een soort pinautomaat gebruikt: alles werd ervan betaald, zelfs de IT-ondersteuning voor de seksshop van Krol, Gaytel, gespecialiseerd in dildo's en  erectiepillen.

Er staan nog steeds rekeningen open bij SVGK. De huisaccountant, die zelf nog tienduizenden euro's tegoed heeft, weigert vooralsnog het laatste jaarverslag goed te keuren, waardoor de stichting nog niet is opgedoekt.

 ,,In strijd met de statuten heeft Henk alle besluiten eigenhandig genomen," aldus Peter Derksen, die zich in 2011 liet overhalen in het bestuur zitting te nemen. ,,Nu mogen wij de rommel opruimen."

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 2374

  Een sekshop wat “subsidie “krijgt. hahahah.
  Typisch Nederland.

 2. Peter

  Dit bevestigt maar weer eens hoe korrupt al die lui zijn. Je kunt er geen 1 vertrouwen. Dus waarom nog stemmen ? Ze voeren alleen hun eigen zin uit. Jij krijgt natuurlijk NOOIT je zin.

 3. Meester Proper

  Wat voor belang zou het AD hebben om Henk Krol kalt te stellen?

 4. DiscuJohn

  Nederland is corrupter dan het ergste ‘knoflookland’, op alle vlakken… Iemand gisteren Zembla gekeken? Schokkend en ontluisterend!

 5. Kees Cornelder

  Mensen, mensen rustig nou. Het LIGT niet aan Henk. Net zoals met die pensioenenkwestie waren het anderen die daarvoor verantwoordelijk waren. Henk nooit hoor. Echt. Henk is toch van de kaviaar en de champagne? Nou dan. Dat frauderen komt he-le-maal opnieuw door an-de-ren. Zoals alles wat voor Henk niet positief uitpakt aan anderen te wijten is. Capiche?

 6. de boorder

  Subsidies afschaffen .

Reacties niet toegestaan