„De PvdA staat in de fik. Er is to-ta-le paniek”

De Telegraaf schrijft dat de PvdA sinds de gemeenteraadsverkiezingen en vanwege de peilingen voor Europa totaal in paniek is. Binnen de partij wordt onder kamerleden gesproken hoe ze Samsom kunnen afzetten. De positie van PvdA-leider Samsom wordt dermate wankel genoemd, dat het voortbestaan van het kabinet in gevaar kan komen. Directe aanleiding voor de politieke onrust is de Europese stembusgang van volgende week donderdag, waar de PvdA op een nederlaag lijkt af te koersen. Na het echec bij de raadsverkiezingen dreigt de positie van Samsom bij een nieuw verlies onhoudbaar te worden. „De PvdA staat in de fik. Er is to-ta-le paniek”, zegt een bron. "Samsom is op weg naar de uitgang. En dat weet hij zelf ook."

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Als Elvis het huis verlaat, laat hem dan ook alle andere onverlaten meenemen.

 2. Desperanto

  Alsof alleen Samsom het probleem is en zijn vertrek de problemen oplost.
  Sleutelwoorden: zelfreflectie; gebrek.

 3. Jannie Ooms

  Samsom naar huis. Dat lijkt me prima. Het idee dat de PvdA geleid wordt door een fanatieke milieuactivist heeft me nooit aangestaan.

  Maar ik hoop dat zijn vertrek niet leidt tot een kabinetscrisis en nieuwe verkiezingen. Zoals de peilingen nu laten zien, krijgen we dan D66 als grootste partij en Pechtold als premier. Pechtold, de man van het Woonakkoord, de man die ervoor heeft gezorgd dat huurders, zowel in de sociale woningbouw en de vrije sector, jaarlijks geconfronteerd worden met krankzinnige huurverhogingen.

  Huurders van Nederland hebben bij D66 niets te zoeken!

 4. Volledig

  Wat een onzinbericht van de Telegraaf. Men maakt zich vast heel druk om de nederlaag, maar zolang Samsom en Rutte er bijna alles doorheen loodsen wat op hun to-do lijst staat is er niks aan de hand. Dit is het meest effectieve kabinet in jaren, als je kijkt naar wat ze wilden bereiken en wat ze totnutoe hebben bereikt. Het vervelende is alleen dat over 3 jaar de crisis voorbij is, de werkloosheid enorm is gedaald en de mensen een slecht geheugen hebben. grote kans dat dan weer de PvdA en de VVD als de grootsten uit de bus komen.

 5. Meester Proper

  Net goed, op naar de nul zetels!

Reacties niet toegestaan