Turkse premier bezorgd over PVV en ‘radicalisering’ Nederland

De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en „radicalisering” van de Nederlandse politiek.
Erdogan zegt in NRC Handelsblad dat het niet goed zou zijn als hij zich zou uitlaten over interne Nederlandse aangelegenheden. „Maar in de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. De juiste weg is de middenweg. Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land. Zoals u weet zit onze partij in het midden van de politiek. Wij zitten niet links niet rechts. We staan ver weg van uitersten. We staan ver weg van radicalen. We werken alleen met degenen die dicht bij iedereen staan.”

„Erdogan is een gevaarlijke islamist van het ergste soort. Als hij de verkiezingen wint, neemt Turkije definitief afscheid van Europa. Wat ons betreft komen ze sowieso nooit bij de EU, maar met hem worden normale relaties ook gecompliceerder. Een gevaarlijke man dus die zelf een islamitische radicaal is”, reageert Geert Wilders.
SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut laat via twitter weten: „De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over radicalisering in de Nederlandse politiek. Ik maak mij zorgen om de radicale politiek van Erdogan.”

Bron(nen):   NRC