Samsom begrijpt niet dat er kritiek op hem is

„We zouden een partij kunnen zijn die zich bezighoudt met wat mensen nodig hebben, niet met elkaar.” Diederik Samsom vindt het raar dat er in zijn eigen partij stemmen op gaan om hem af te zetten. De afgelopen week leverden partijprominenten forse kritiek op Samsom. Maar de critici zien het fout: de PvdA en het kabinet doen het prima. Samsom erkent in een interview met de Persdienst van Wegener dat er een ‘vertrouwensprobleem’ is, maar hekelt de openlijke aanval van prominenten. „Nu zien mensen PvdA’ers die met de koppen tegen elkaar staan en dus met de rug naar de kiezer. Dat is niet voor het eerst. Ik wen daar niet aan.”
„Ik verdedig onze idealen. Die zitten voor een groot deel in dit kabinet, anders waren we er niet aan begonnen. Maar niet alles.” Het vertrouwen van de kiezers ziet hij niet zomaar terugkeren. „We moeten resultaten laten zien de komende tijd.” Samsom denkt dat de ex-PvdA kiezer terugkeert als hij in de gaten krijgt hoe goed het beleid van Rutte-2 eigenlijk is. De mensen snappen het nog niet, maar dat zal komen, denkt hij. „Als bij een ouder echtpaar, waarvan de man licht dementeert, over een paar maanden inderdaad een wijkverpleegkundige aanbelt en zegt: wat kan ik voor u doen? Dan kan het vertrouwen terugkomen. Niet meteen helemaal, maar het biedt houvast.”
 

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Koper

  Het wordt allemaal minder minder minder in Nederland, in velerlei opzichten. Dat is niet zo grappig voor politieke kopstukken want die kunnen niet bouwen maar moeten afbreken. Als Nederland een structurele groei in het vooruitzicht heeft was er niets aan de hand, maar de komende 20 jaar is het tegendeel het geval. Gelukkig zorgen politici goed voor zichzelf dus medelijden hoeven we niet met ze te hebben, met hun zgn idealen.

 2. Prikker

  Niemand zit in een kabinet om z’n idealen te verdedigen.
  Je zit in een kabinet om je idealen waar te maken.

  Dààr gaat ‘t al mis met Diedje.

  • Peter

   Politici hebben geen idealen. Of geld. Ze volgen hun neus achter het grote geld aan. Mooie luie baantjes. Hun uitkeringen staan buiten kijf, maar die van de rest wordt steeds minder. Banen kunnen ze niet kreëren.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Ik deel je cynisme voor een belangrijk deel, maar ik wil graag geloven dat politici ook uit idealisme de politiek bedrijven.
    Zeker als ze zelf zeggen dat ze dat uit idealisme doen.
    Vergeef me mijn naïviteit.. ik weet dat ‘t zo is.

    (in antwoord op Peter)
 3. marianne martens

  Begrijp niet dat Samson blijft zeggen dat het volk niet begrijpt wat de PvdA bedoelt. Moeten we niet begrijpen dat de Politiek waaronder de PvdA en VVD
  helemaal niet zelf regeren maar afhankelijk zijn van de schaduwwereld industrie.
  De PvdA leden mogen ook wel de hand in hun eigen boezem steken. ( Hoe gaat dat eigenlijk ) Niet alleen Samson de schuld geven.

 4. Dead Silence

  De idealen van de PvdA zien we ook terug bij de benoeming van flapdrol Gilbert Isabella die voor 9098 euro per maand verder gaat met z’n onzin op Bonaire, Saba en Sint Eustatius, middels een intern PvdA feestje. Ik kan alleen maar zeggen dat deze partij mij niet snel genoeg kan sterven.

  • marianne martens

   nou sterven is ook weer zo wat, deze partij kan toch bij de kleintjes aanschuiven, 1 – of 2 mans fractie?

   (in antwoord op Dead Silence)
 5. Peter

  Ik snap het ook niet. Die kneus bewijst de PvdA een eer. We weten inmiddels wat een schobbejak Bos nu was. De PvdA is na deze periode voorgoed uitgeregeerd. Ze hebben de politiek een goede dienst bewijzen. Politici zijn erger dan drank; ze maken nog meer kapot dan je lief is.
  Het is een triest zooitje dat alleen de belangen van de werkgevers dient.
  Politici zijn onmenselijk.

Reacties niet toegestaan