Oud-chef Britse spionagedienst: ‘Poetin verdwijnt volgend jaar in een sanatorium’

De geruchten over de ziekte van Poetin zwellen aan. Ook voormalig hoofd van de Britse inlichtingendienst MI6, Sir Richard Dearlove, voorspelt nu dat de Russische president nog voor volgend jaar wordt afgezet.

“Ik wil best mijn hoofd boven het maaiveld steken. Ik denk dat Poetin voor 2023 weg is. Waarschijnlijk verdwijnt hij in een sanatorium, en keert hij niet meer terug als leider van Rusland”, vertelt Dearlove in de podcast One Decision.

Volgens Christo Grozev, een Russische veiligheidsexpert die voor Bellingcat werkt, is Poetin de controle over de macht aan het verliezen. Kopstukken in het Kremlin zouden de Oekraïne-oorlog als 'verloren' beschouwen.

De chef van de Oekraïense inlichtingendienst, majoor-generaal Kyrylo Budanov, zei afgelopen week nog tegen Sky News dat Poetin in een "slechte psychologische en lichamelijke staat" verkeert en "erg ziek" is. De oorlog zou volgens hem "voor het eind van het jaar voorbij" kunnen zijn.

Volgens de oud-chef van MI6, Dearlove, zal Poetin zich op laten nemen in een ziekenhuis en wordt hij opgevolgd door Nikolaj Patroesjev. Die is nu secretaris van de Russische Veiligheidsraad en staat bekend als 'een ideologische hardliner', schrijft Business Insider

Bron(nen):   Business Insider