Baudet ‘goes full wappie’ met onzin over vaccincomplot: ‘Ontworpen om te doden en ontvolken’

Fractieleider Thierry Baudet maakt het steeds bonter in zijn media-optredens. Zelfs bij Ongehoord Nederland kunnen ze de onsamenhangende complotonzin die hij uitkraamt niet meer volgen. Hij gooit er op Twitter nog een schepje bovenop door een bericht van de fake newssite Frontnieuws te delen.

De site staat erom bekend nieuwsberichten te verdraaien of in zijn geheel uit de duim te zuigen. Baudet gaat daar gretig in mee. Nu citeert hij ene Reiner Füllmich en zijn vijftig advocaten: Volgens het artikel zijn 'de vaccins ontworpen om te doden en de planeet te ontvolken'.

Deze extreemrechtse anti-establishment-bewegingen hebben een verdienmodel gemaakt van bangmakerij en complottheorieën. De websites hebben een florerende webshopafdeling. Zo probeert ook Baudet zijn boekje 'Het Coronabedrog' en andere merchandise aan de achterban te slijten.

De Belgische epidemioloog Marc van Ranst steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij ontmaskert regelmatig complotdenkers en fake newssites op Twitter. Ook aan dit bericht besteedde hij aandacht: “Thierry Baudet goes full wappie. Nederlandse vrienden, dit zit in uw parlement!”