Alweer een nieuw Boris Johnson-schandaal

De herrie rond Boris houdt nooit op. Nu heeft hij weer gelogen over een parlementslid dat zijn handen niet thuis kan houden bij mannen en die van Johnson desondanks een hoge positie kreeg.

Chris Pincher was tot het weekend de "Deputy Whip" van de Tories in het Lagerhuis. Het "Whip Office" is de belangrijkste functie - na de politiek leider - binnen een fractie. "Whip" betekent "zweep": ze zijn verantwoordelijk voor het in de gaten houden van het gedrag van parlementsleden - en grijpen in als iemand zich niet houdt aan fundamentele ethische regels of overweegt om bij een stemming af te wijken van de partijlijn. Pincher was plaatsvervangend hoofd van het Tories' Whip Bureau. Nu blijkt dat Pincher mannen betast en in het kruis grijpt, zeker als hij gedronken heeft en hij drinkt veel. Johnson blijkt al twee jaar te weten van het gedrag van Pincher maar bevorderde hem toch.

Toen de Partygate eind vorig jaar de carrière van Johnson ernstig bedreigden, was Pincher een van de sleutelfiguren achter de schermen die ervoor zorgden dat Johnson aan de macht bleef. 

De kansen dat Johnson aan het eind van het jaar nog premier is zijn verder gedaald.

Bron(nen):   Times