Van Aartsen verbiedt Wilders te demonstreren in de Schilderswijk

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat een nieuwe protestmars door de Schilderswijk verbieden. Betogers willen volgende maand in de wijk demonstreren tegen moslimextremisme, en Geert Wilders riep zijn aanhang op om massaal te komen, maar de kans op rellen is te groot, vindt Van Aartsen. Dat meldt het AD. Van Aartsen maakt zijn besluit naar alle waarschijnlijkheid vanavond bekend tijdens een spoeddebat met de gemeenteraad over recente betogingen in de stad. Het ging in de Schilderswijk deze zomer twee keer mis met demonstraties. Eerst liep een pro-Gaza-demonstratie uit op een manifestatie van openlijk anti-semitisme.  Tijdens een protest tégen IS afgelopen zondag kon de politie ternauwernood voorkomen dat demonstranten slaags raakten met IS-sympathisanten en jongeren uit de Schilderswijk. Van Aartsen wil niet het risico lopen dat het nog eens fout gaat. De ongeregeldheden, de verwachte opkomst en de dreiging van een gewelddadige botsing tussen betogers en jongeren uit de wijk zijn voor Van Aartsen redenen de mars door de Schilderswijk te verbieden. De betogers moeten vermoedelijk uitwijken naar het Malieveld.

Bron(nen):   AD      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Begrijpelijk natuurlijk, omdat het een olie-op-het-vuur-effect heeft, hoewel hij neigt te meten met twee maten in het nadeel van “ons”. Daarentegen hoop ik wel dat Van Aartsen laat zien dat hij een echte kerel is en het pro-ISIS geteisem elimineert.

  • Giso ten Brink

   Blijf jij nog maar ene paar decennia ‘hopen’ de echte Nederlanders gaan protesteren.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Ik hoop niks. Van mij mag de bom nu al barsten en sta vooraan om poep te scheppen.

    (in antwoord op Giso ten Brink)
    • Giso ten Brink

     Dacht al 😉

     (in antwoord op Dead Silence)
    • Dokter

     Dat weten we wel. Wildersaanhangers en moslimbashers zijn de 1e die in de rij staan om andersdenkenden een kopje kleiner te maken en het liefst met de trein naar naar aushwitsch te sturen. Omdat ze de Westerse Ubermench beter achten dan de Islamitische Untermensch . Blijf maar lekker denken in ons en hunnie. en verhuis gewoon naar Zuid Afrika daar kun je gerust zo denken en de kleine baas zijn.

     (in antwoord op Dead Silence)
     • Dead Silence

      Heeft niks met andersdenkenden te maken maar met duur betaalde verkregen vrijheden die figuren als u aan de straatsteen zetten. Een plekje voor u in de door u beschreven trein zou dan op z’n plaats zijn met een lekker kopje thee.

      (in antwoord op Dokter)
     • Dokter

      Als je een moslim al met een treintje naar auschwitz wilt sturen simpelweg omdat hij een andere geloof heeft en voor jouw al vrijheid beprekend klinkt. Dan zegt dat al genoeg.

      (in antwoord op Dead Silence)
     • Dead Silence

      Ik heb dat nooit gezegd. Dat zijn uw woorden. Ik zeg alleen dat reductie het kwaad doet afnemen.

      (in antwoord op Dokter)
 2. Robin

  Terecht denk ik. Wilders zijn zin. Van Aartsen weer eens zichtbaar burgervader. Nederland op de rand van een burgeroorlog. Dit land kan zoveel beter. 🙁

  • Dead Silence

   Het is mijns inziens een kwestie van tijd voordat de volgende poging een groep te oblitereren plaatsvindt, niet in Nederland, maar in Europa. Het gebrek aan Westerse (gutmensch)rechtspraak de islamitische waarden en normen aan te kunnen faalt compleet, met ongekende frustratie van het eigen volk omdat het gesuis overal mee weg komt en de fatsoenlijke mensch naar de tweede plaats geschoven wordt. Totdat de bom barst.

   Dictatoriale leiders in het Midden-Oosten waren in onzer ogen barbaren, maar gebleken is dat dit een manier van besturen is die het beste past bij een barbaarse ideologie.

   (in antwoord op Robin)
 3. Giso ten Brink

  Wilders heeft niks met die mars te maken maar ik snap dat het makkelijker werkt om steun voor ISIS fanboys te creëren. walgelijk. nou ik ben anti PVV en nog meer anti ISIS. Ik ga er gewoon heen.

 4. Vogelbeest

  Demonstraties door divers geimporteerd (en 2e en 3e generatie) moslimextremisten worden niet verboden, want dat is discriminatie. Maar een tegendemonstratie kun je natuurlijk straffeloos verbieden. Om redenen die geen enkele autochtone inwoner van dit land begrijpt is dat geen discriminatie.
  Het welhaast officiele Nederlandse standpunt: Eigen volk laatst.

 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Deze held weet exact wie hij tegen de haren in kan strijken zonder dat hij doodsbedreigingen aan zijn adres krijgt.

 6. Prikker

  Verstandig van ‘m. D’r zijn genoeg plaatsen waar dat wèl mogelijk is op een normale manier. (dat is dus zonder uitlokkingen)

 7. Jan Terlouw

  Er zouden in het geheel geen demonstraties in woonwijken plaats moeten vinden. Dat geldt niet alleen voor ISIS en Wilders aanhangers maar voor elke demonstratie. Te veel gedoe voor wijkbewoners en ondernemers. In den haag kan dat prima in het Zuiderpark of malieveld.

 8. kletsmajoor

  De islamisten zullen dit als een overwinning zien: de “anderen” zijn met succes uit “onze” wijk verjaagd. Door de pro-ISIS demonstratie te laten plaatsvinden in de wijk (en niet in te grijpen bij wetsovertredingen daarbij), loopt van Aartsen nu steeds één stap achter de feiten aan en blijft de beeldvorming dat islamisten in Den Haag meer mogen dat andere burgers. Geen idee hoe hij dit nog recht kan zetten.

 9. Jan Terlouw

  Dat de ISIS aanhangers geen lieverdjes waren is bekend. maar die gasten van de ‘vredesmars’ blijken evenmin koosjer. Check dit: http://www.radio1.nl/item/210233-Wie%20zit%20er%20achter%20de%20Pro-Patria%20demonstratie?_html=

Reacties niet toegestaan