Anders Breivik probeert een facistische beweging te stichten vanuit zijn cel

Anders Breivik schoot in 2012 77 kinderen dood omdat hij hen een gevaar achtte voor de westerse beschaving. Het waren namelijk kinderen van linkse ouders. Breivik werd gevangen genomen en kreeg de zwaarste straf die Noorwegen kent: 21 jaar. Vanuit zijn cel blijkt hij bezig met het opzetten van een facistische beweging die, net als hij, tegen democratie is,  tegen de islam en tegen de EU. In Noorwegen worden gevangenen weinig beperkingen opgelegd. En dus heeft Breivik honderden brieven kunnen sturen aan mensen die er net zo over denken als hij, in een poging een beweging op gang te krijgen tegen moslims. De Noorse versie van de reclassering, de Kriminalomsorgen, heeft Breivik verboden nog langer massa-mailings te versturen naar mensen die hij niet kent. Hij mag alleen nog corresponderen met vrienden (die hij niet heeft) en familie

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Wel een pracht manier om een fascistisch netwerk in kaart te brengen.

 2. Windows 8

  “Anders Breivik schoot in 2012 77 kinderen dood omdat hij hen een gevaar achtte voor de westerse beschaving. Het waren namelijk kinderen van linkse ouders.”
  Lang geleden dat ik zulke onzin las

  • Robin

   Wat was dan wel de reden? Voor zover ik weet wilde hij de jongere garde van de linkse elite uitroeien. Dit om te voorkomen dat ze als ze groter worden weer in de regering zouden komen.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Dead Silence

    Zijn daden zijn onbeschrijfelijk en walgelijk, maar toch heeft hij een punt. De Noren en ook de Zweden overigens, zijn zo vreselijk naief dat hun land binnen de kortste keren wordt overgenomen door kwaadwillenden.

    (in antwoord op Robin)

Reacties niet toegestaan