De nieuwe woning van NAVO-chef Rutte: geen klein flatje meer, maar 20 slaapkamers in rijkenreservaat

Politiek
donderdag, 20 juni 2024 om 13:58
anp 501384816
Er is witte rook: demissionair premier Mark Rutte wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Daarvoor vertrekt hij naar Brussel waar het hoofdkwartier zit. Er wacht hem daar geen sober appartementje zoals hij gewend is, maar een enorme dienstwoning aan de chique Square du Bois
De meest exclusieve straat van Brussel wordt ook wel Square des Milliardaires genoemd, schrijft De Telegraaf. De laan met peperdure herenhuizen wordt afgesloten met een hek: geen pottenkijkers in dit rijkenreservaat. Er staat een politiebusje bij de poort en er is constant camerabewaking. Alleen met een pincode gaat het hek open.
De prijzen? Voor een appartement van 295 m2 betaal je 5750 euro huur per maand. De prijs van een koopwoning loopt op tot 14 miljoen euro. Aan de Square du Bois wonen grootindustriëlen, Belgische adel, de dochter van Picasso en bijvoorbeeld de familie Taittinger (van de champagne).
Op kantoor slapen
En straks dus Mark Rutte, want een van de grootste woningen van de straat is van de NAVO. Er zouden zeker twintig slaapkamers zijn in de dienstwoning, die uiteraard extreem goed beveiligd wordt. Of Rutte er echt gaat wonen, is niet helemaal zeker, maar om veiligheidsredenen kan hij niet zomaar ergens in een appartementje in Brussel gaan zitten.
Misschien kan hij nog wel op kantoor overnachten, net als de zuinige voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Zij weigerde een luxeappartement en huist in een kleine studio naast haar kantoorruimte op het hoofdkwartier van de EU. Ze zou er sober leven en zelfs haar eigen kleding strijken.