Pieter Omtzigt nodigde pers zelf uit

Politiek
maandag, 04 oktober 2021 om 12:59
anp 437558861
Toen Pieter Omtzigt 15 september voor het eerst na zijn verlof weer in de Kamer kwam zag het zwart van de journalisten en fotografen. Het CDA-Kamerlid beklaagde zich op Twitter over die aandacht.
Dat is een beetje raar: hij nodigde fotografen en cameraploegen zelf uit.
"Ik wist hoe laat hij zou aankomen bij het nieuwe Kamergebouw en welke ingang hij zou nemen’, zegt ANP-fotograaf Bart Maat tegen Villamedia. Maat maakte aan het begin van de formatie de foto van Kajsa Ollongren (D66) die gehaast het Kamergebouw verliet. Ze droeg paperassen mee waarop, zo bleek na inzoomen, te lezen stond dat de functie van CDA’er Pieter Omtzigt omstreden was.
‘Vooraf is een aantal cameraploegen en journalisten, waaronder ik dus, al door hem op de hoogte gesteld van het tijdstip dat hij zal arriveren. Gewoon via een telefoontje. Dat verklaart ook de grote drukte buiten. Het had meer weg van een door hemzelf georganiseerde persconferentie, dan van een onopvallende terugkeer in de politieke arena. Des te vreemder dat hij zich later op Twitter beklaagt over de overdreven persaandacht. Dat had hij letterlijk over zichzelf afgeroepen."
Bron(nen): Villamedia