SP: 'Is Wopke Hoekstra nog geloofwaardig als minister?'

Politiek
maandag, 04 oktober 2021 om 13:28
welingelichtekringen header 1
De Tweede Kamer reageert fel op het bericht dat Wopke Hoekstra een belang heeft in een brievenbusfirma op de Maagdeneilanden. Is de CDA-leider nog wel geloofwaardig als minister, vraagt Lilian Marijnissen van de SP zich af.
Ook Geert Wilders haalt hard uit naar Hoekstra: "Hoe voelt dat nou om met je brievenbusfirma in een belastingparadijs te hebben geïnvesteerd terwijl jaren later de slachtoffers van de toeslagenaffaire nog steeds op hun geld zitten te wachten?"
Dat uitgerekend de minister van Financiën - die fiscale sluiproutes juist moeilijker moest maken - zich daar zelf schuldig aan maakt, is saillant. Zelf zegt hij niet geweten te hebben dat het geld via de Maagdeneilanden liep, maar dan had hij zijn aandeel ook niet halsoverkop hoeven verkopen en de winst aan een goed doel hoeven schenken.
De Tweede Kamer wil het naadje van de kous weten. "Hoekstra ontkent geweten te hebben dat het bedrijf in een belastingparadijs gevestigd was, maar heeft Rutte dan weer wel geïnformeerd. Hoe kan dat? En waarover dan?" aldus PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. "Ik wil heel precies weten hoe dit zit."
Bron(nen): De Volkskrant