Trump komt 'zeer, zeer, zeer waarschijnlijk' terug als presidentskandidaat: 'Bereid je voor'

Politiek
vrijdag, 04 november 2022 om 12:58
welingelichtekringen header 1
De Republikeinse campagne voor de 'midterms' in de VS draait op volle toeren. Oud-president Donald Trump vertelt zijn leugens en complottheorieën aan iedereen die het maar horen wil. Het lijkt erop dat we nog lang niet van de zakenman af zijn.
“Bereid je voor, dat is alles wat ik zeg”, zegt Trump over een nieuwe verkiezingsstrijd in 2024. Om vervolgens toch door te praten: “Om ons land wederom succesvol, veilig en groots te maken, zal ik het zeer, zeer, zeer waarschijnlijk opnieuw doen.”
De oud-president heeft zijn nederlaag in 2020 nog steeds niet toegegeven en roept wederom dat Biden de overwinning gestolen heeft. En hij is niet de enige: twee derde van de Amerikanen kan komende week stemmen op een Republikeinse kandidaat die verkondigt dat de Democraten onterecht en ongrondwettig aan de macht zijn gekomen. De vrees is groot dat door alle opruiende taal geweld gebruikt gaat worden door militante groeperingen.
Er staat komende dinsdag veel op het spel. Ongeveer een derde van de Senaatszetels en alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden liggen voor het grijpen. Ook staan er in veel staten gouverneurszetels op het spel. In de peilingen doen de Republikeinen het goed. Als ze er met de winst vandoor gaan in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, gaat het heel moeilijk worden voor Biden om nieuwe plannen door te voeren.