Scholieren filmen hoe meisje van 13 in elkaar wordt geslagen door klasgenoten

De dertienjarige Lindsai uit Antwerpen is in elkaar geslagen door andere meisjes van haar school. Medeleerlingen filmden hoe ze werd toegetakeld, maar grepen niet in.

Het gebeurde in de buurt van het Stedelijk Lyceum in Merksem, een buitenwijk van de Scheldestad. Op de beelden, die rondgaan op social media, is te zien hoe Lindsai wordt omringd door een groep van zo'n tien meiden. Ze wordt op de grond gegooid, geslagen en geschopt. "Ik kon me niet verweren, ik kon niet rechtop staan, ik kon niets”, vertelt Lindsai tegen een Vlaamse krant.

Ze heeft een hersenschudding en gekneusde ribben overgehouden aan de knokpartij. "Maar dat is lichamelijk en zal wel overgaan”, vertelt vader Bart. "Vooral mentaal vrees ik dat Lindsai het nog heel lang met zich mee gaat slepen. Ze durft niet meer alleen te zijn, huilt veel. Ze zal de komende dagen ook niet naar school gaan en de vraag is of ze überhaupt nog wel naar die school wil blijven gaan. Ondertussen zijn er twee meisjes geïdentificeerd. De school is daarvan op de hoogte en we hebben een klacht ingediend bij de politie. Ook zij zijn met een onderzoek gestart.”

De school heeft volgens de ouders veel te weinig gedaan. De problemen speelden al langer en er is ook gewaarschuwd tijdens het incident. "De school was er perfect van op de hoogte, want er zijn kinderen teruggelopen naar school. Maar de school heeft noch de politie noch een ziekenwagen gebeld.”

In België is de zaak hoog opgelopen. De minister van Onderwijs, Jinnih Beels, heeft zelfs gereageerd. "We zijn enorm geschrokken van de feiten en leven mee met het slachtoffer. We gaan ons informeren over wat er precies is gebeurd en zullen daarna zien wat we kunnen doen.”

Bron(nen):   HLN