Leerzaam: waar stervenden het meeste spijt van hebben

Vlak voor je dood gaat kun je overzien wat je in je  leven fout deed of anders had willen doen. Bronnie Ware was vele jaren actief in de stervensbegeleiding en in de zorg voor stervenden. Zij vat samen wat stervenden anders hadden willen doen 1 Had ik maar het leven geleid dat bij mij paste en wat ik wilde en niet gedaan wat anderen van mij verwachtten 2. Had ik maar minder hard gewerkt 3. Had ik maar beter kunnen praten over mijn emoties 4. Had ik maar beter contact gehouden met mijn vrienden 5. Had ik mezelf maar toegestaan gelukkiger te zijn Voor stervenden zijn het spijtige constateringen achteraf. Voor de levenden kunnen het lessen zijn.

Bron(nen):   Barking up the wrong tree      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton Dirks

  Hoe vaak komt deze nog langs???? Nu toch al zeker een keer of 6 hier gezien en hij lijkt wel elke maand een keer weer uit de kelder gehaald te worden.

 2. jantje

  De vraag is natuurlijk waarom ze dat dan ineens denken?
  Komen ze tot besef dat er meer is tussen hemel en aarde?
  Was dan eerder gelovig geworden.

 3. Hanz

  Zou de auteur zelf niet meer weten dat hij dit al drie keer heeft gepost, de eerste keer in 2011 https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/31446/had-ik-maar-vijf-dingen-die-stervenden-beter-hadden-willen-doen.html

Reacties niet toegestaan