De Engelse Fritzl

En hoe zou het verder gaan met Elisabeth, de dochter van Fritzl? In The Guardian een soort van antwoord: de sterverslaggever van The Guardian vertelt het adembenemende verhaal over de dochter van de Engelse Fritzl, Beth Carpenter. En uit dat verhaal blijkt dat Elisabeth een zwaar leven te wachten staat. 
Beth's vader werd twee maanden geleden tot veertien jaar veroordeeld wegens verkrachting van Beth en haar twee zusjes tussen 1976 en 1993. Ook bij de Carpenters leidden de verkrachtingen tot zwangerschappen. De meeste eindigden in miskramen, maar Beth heeft toch twee kinderen van haar vader. Die zijn volwassen en proberen te verwerken dat de man van wie ze dachten dat het hun opa was eigenlijk hun vader is. Want Beth en haar zusjes hebben hun lot jarenlang voor hun omgeving en justitie verborgen. 
Beth zei, ook tegen de man met wie ze getrouwd is, dat haar twee kinderen van een overleden partner waren. Beth's herinneringen aan haar jeugd gaan allemaal over slaan, schoppen en ander geweld. Toen ze twaalf was kwam daar ook seksueel geweld bij. De meisjes werd ingeprent dat ze in een inrichting zouden worden opgesloten als ze de waarheid ooit zouden vertellen. 
Ze hielden hun mond. "Wij zaten niet in een kooi, zoals Elisabeth Fritzl. We zaten aan een korte lijn, dat was niet veel beter. Zelfs op zijn proces was ik nog bang dat hij me zou doodschieten." 
Toen Beth na ernstige psychische problemen een paar jaar geleden uiteindelijk naar de politie ging, ontkende haar vader alles. Dankzij DNA onderzoek bij de kinderen viel er uiteindelijk niet meer zoveel te ontkennen. Maar spijt heeft hij, in tegenstelling tot Fritzl, niet getoond. Wat dit verhaal laat zien is, dat zulke drama's niet allleen in Oostenrijk plaatsvinden.

Bron(nen):   The Guardian