Bonny and Clyde

Bonnie en Clyde waren brutaal, jong, fataal verliefd op elkaar en werden het beroemdste gangsterduo van de Verenigde Staten. Een prachtige fotoreportage van het paar in Der Spiegel markeert de 75 jarige jubileum van hun dood. Ze werden in een hinderlaag doodgeschoten en in de reportage onder meer de doorzeefde auto, en de sheriff die trots poseert bij de lijken.

Bonnie en Clyde leerden elkaar kennen in januari van het jaar 1930. Bonnie, 19 jaar oud, was getrouwd met een man die wegens moord in de gevangenis zat. Clyde was vrijgezel. Ze leerden elkaar zo goed kennen dat ze van de criminaliteit een gezamenlijke hobby maakten. 

Om Bonnie te imponeren sloeg Clyde een plaatselijke kruidenier neer om er vervolgens met de kassa vandoor te gaan. Daarna lieten ze een spoor van dood en vernieling achter. Ze droegen zelf aan hun eigen mythe bij door de pers trots over hun daden te berichten. Sterker nog, ze stuurden  foto's en gedichten naar de media.

Hun criminele 'zegetocht' duurde niet lang: op 23 mei 1934 vonden ze de dood nadat ze door de politie in een hinderlaag waren gelokt. Hoewel tot de tanden toe bewapend, werden Bonnie en Clyde zodanig overrompeld dat ze niet de kans kregen naar de wapens te grijpen en werden ze volgens de geschiedschrijvers "door een regen van duizend geweerschoten" geveld. Op dat moment werden ze verdacht van 14 moorden en diverse overvallen en inbraken.

Toen ze werden begraven waren ze nog altijd heel jong (Bonny 23 en Clyde 24), maar het was hen wel gelukt heel beroemd te worden. Tot op de dag van vandaag: er staat een nieuwe film over hun leven op stapel.
Bij de beelden veel foto's die ze namen van elkaar.

Bron(nen):   Der Spiegel