De bankier die stierf in een pak van latex

De beste verhalen zijn waar gebeurde verhalen. En die krijg je meestal op de rechtbank te horen. Geen wonder dat het rechtbankverslag een van de oudste journalistieke genres is.
Vandaag staat in de Neue Zürcher Zeitung een geweldig verhaal van een schatrijke bankier die tijdens een seksspelletje is vermoord door een callgirl.
Edouard Stern was een vooraanstaande bankier die carrière had gemaakt in het ogenschijnlijk zo saaie Genève. Hij stamde uit een voornaam geslacht en verkeerde als vanzelf in de hoogste politieke en financiële kringen. Hij vloog met een privé-jet over de wereld, jaagde op groot wild in Afrika en had een eigen kasteel.
Cécile B. steekt daar maar eenvoudig bij af. Ze is afkomstig uit een klein Franse dorpje, heeft vervelende ouders en komt na allerlei omwegen in de seksbusiness terecht.
Het is bijna vreemd dat deze mensen een verhouding krijgen. En evenzo vreemd is de aard van hun verhouding, die eruit bestaat dat zij over hem heerst en dat hij zich volledig aan haar onderwerpt. Op enig moment schiet ze hem dood terwijl hij zit vastgesnoerd aan zijn eigen Louis XV meubilair en nu ze in Genève voor de rechter staat, zijn de Zwitserse kranten present om en detail te beschrijven wat zich in deze verhouding heeft afgespeeld.
Zelfs de altijd zo deugdelijke Neue Zürcher Zeitung komt met een uitgebreide reconstructie van de affaire, met zinnen als “Eine Million ist zu viel für eine Hure.”
Meer wil Welingelichte Kringen hier niet over zeggen, klik op de link voor het complete verhaal.

Bron(nen):   Neue Zürcher Zeitung